Археолози в Северна Италия попаднаха на рядко съкровище - изненадващо добре

...
Археолози в Северна Италия попаднаха на рядко съкровище - изненадващо добре
Коментари Харесай

Откриха идеално запазена римска мозайка под лозе до Верона

Археолози в Северна Италия попаднаха на рядко богатство - изненадващо добре непокътната подова мозайка, датирана от времето на античния Рим. Откритието е направено след вековно проучване на мястото на мястото на от дълго време изчезнала вила, оповестява Би Би Си. 

Останките от античната вила в Неграр ди Валполичела, северно от Верона, са намерени преди към 100 години в хълмист регион над града.  След " няколко десетки години неуспешни опити " археолозите най-накрая попаднаха на основите и на вилата на малко повече от метър дълбочина под лозе, оповестиха управляващите. 

Според локалния новинарски уебсайт L`Arena, учените от археологическата работа във Верона се върнали на мястото предишното лято, с цел да търсят още веднъж основите на вилата, само че поради коронавирусната пандемия прекратили работа през февруари. 

Само седмица след завръщането на обекта по-рано този месец археолозите откриха това, на което се надяваха. Градските управляващи споделиха в обществените мрежи фотоси от откритието, които акцентират комплицирания модел и ярки цветове на мозайките. В момента общината, дружно с археолозите и притежателя на земята, се опитва да намери подходящ метод откритието да стане налично за обществеността, само че предизвестиха, че ще са нужни доста време и запаси,

Историческите забележителности в Италия, която до неотдавна беше епицентър на пандемията, постепенно се отварят още веднъж за визити. Във вторник Помпей, античният град, заровен от изригването на Везувий през 79 година след н.е., публично бе отворен с нови ограничения за сигурност -  включително онлайн билети, понижен потенциал, инспекции на температурата и други правила за обществено разграничаване. Колизеумът в Рим възнамерява да проработи за посетители на 1 юни със сходни ограничения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР